Opdateringer af programmer 6. semester praktikanter har lært på skolen?

Efter 6. semeters veloverstået praktikophold som bygningskonstruktør, har jeg lavet en opsamling af programmer som min årgang har brugt.

Det skal dog siges der mangler nogen stykker, som jeg ikke har hørt noget fra, samt de nævnte programmer er brugt i entreprenør, ingeniør og arkitekt virksomheder.

Under de forskellige programmer, er nogen citater fra mine medstuderende, om deres brug med IT i praktikperioden. Udover er der brugt de almindelige programmer som PDF, google map osv. Men resultatet af denne opsamling, viser desværre de programmer vi lærer på skolen, næsten ikke bliver brugt i virkeligheden. Her kan der fx nævnes BE10, Sigma samt Win-Beam.
Det kunne derfor være spændende og høre fra erhverslivet, eller andre studerende fra Horens og KBH, om de bruger nogen helt andre programmer.
For programmer udvikler sig jo konstant, og jeg synes det er vigtig vi studerende er helt opdateret når vi skal i praktik, og ikke mindst er dimmiteret.

 

AutoCad 2008 – 1
AutoCad 2010 – 1
AutoCad 2011 – 1
AutoCad 2012 – 2
AutoCad 2013 – 4
AutoCad MEP 2012 – 1
Office pakken 2007/2010- 12
Sigma – 2
MS project – 5
REVIT 2010 – 1
REVIT 2012 – 4
REVIT 2013 – 2
REVIT MEP – 1
Navisworks Manage 2012 – 1
Autodesk Design Review 2012 – 1
Acroplot Matrix – 1
PlanCon (simple udgave af MS project) – 1
Blue Beam (opmålingsprogram) – 1

 

Opmålingsprogram, Blue Beam – “Det kan også bruges som adope reader program, det geniale ved det er, at du kan tegne og redigere i pdf filerne. Det kunne vi godt have lært noget mere om på skolen.” 

Kalkulationsprogram, Visual Kalkulation – “Mit praktiksted der er medlem af Dansk Byggeri og har været formand for Hobro-afdelingen i mange år, siger at det program som skolen bruger (Sigma) slet ikke lever op til det erhverslivet har brug for.”

“Jeg har mest brugt word og excel da de ved lund og staun har deres eget økonomiark i regneark så materialepris og tidsforbrug blev indført her. Og tilbudsskabelonen ligeledes ligger i word klar til udfyldning.”

“Jeg har ikke brugt BE10, men ved der er licenser til det i firmaet og de bruger det lidt, men for det meste er det ingeniøren der laver beregningerne”

 

 

 

Dbh. Jacob Klit Christensen,
7. sem.
Mail: jkc@privat.dk
LinkedIn: Klik her

4 Responses to Opdateringer af programmer 6. semester praktikanter har lært på skolen?

 1. Kenneth Højbjerg says:

  Hej Jacob.

  Det er en interessant liste af programmer i har fået strikket sammen.
  Dog viser den også det jeg havde forventet, da du i sin tid fortalte lidt om de programmer i havde brugt 🙂

  BIM implementeringen er stadig ikke så udbredt som man måske ville tro inde på skolen.

  Der er i Sigma, BE10, Project nogle interresante koblinger til sin bimmelim modellerne som kan ved korrekt opsætning gøre ens arbejde en del lettere, når energi forbruget, tiden eller prisen skal regnes ud.
  At der stadig er fejl i de forskellige integrationer og i selve motoren bag programmerne, er jeg ikke i tvivl om, men igen skal man huske på at Danmark er i en tidlig udviklingsfase af digital byggeri.

  Nu tør jeg ikke snakke på skolernes vegne, men det er et sats som de tager ift. program sammensætningen, der kun dagligt ses på de tegnestuer som VIL være med forrest i toget.
  Og det er et sats jeg personligt er glad for idag 🙂

  Men kun fedt i allerde nu forholder jer til den virkelige verden ikke er som inde på skolen!
  Men husk nu på at I har fat i den lange ende og ikke omvendt 🙂

  /Kenneth Højbjerg

 2. Michael René Jensen says:

  Hvis man ikke bruger Be10, hvad bruger man så ? umiddelbart syntes jeg ikke der er nogen at de programmer du har listet op, som bruges til energiramme.

  • Kenneth Højbjerg says:

   Alle programmer der kører på BE10 motoren må gerne bruges til energiramme.
   Eksempelvis Rockwools eget Energy Design kører på netop denne motor 🙂

 3. Jacob Klit Christensen says:

  Hej Kenneth.

  Ja nu fik jeg endelig samlet op på alle de mails 🙂

  Jeg er 100% enig med i at det er et sats, og der SKAL satses synes jeg! Ellers kommer vi jo aldrig videre. Så her kan jeg kun være enig. Men som praktikant og lidt senere dimmiterende, så kan vi bare ikke bruge det til noget, da mange firmaer jo er meget tilbageholdende med udvikling i det hele taget. Ligenu skal det bare gå rundt, og der skal ikke satses på alt muligt fanciet digitalt halløj som nogen nok siger. Det er jo meget fint og komme ud og sige vi kan det ene og det andet fede program, men hvis ikke virksomheden erhelt med på moden, så er der afslag med det samme, for vi skal jo faktisk læres op helt fra ny.

  Lyder nok meget pessimistisk, men er jeg skam ikke 🙂 For der skal satses, og synes det er fedt og være på en skole med udvikling, Men dertil synes jeg så også at der måske brude være bare en smule info om de “ældre” programmer. Så har vi studerende ihvertfald en mulighed for at vælge om vi vil koncentre os 100% på sats/fremtiden, eller om vi vil helgadere os med at bare kigge på andre ting. For med mindre man virkelig er IT interreseret, så følger man som regel bare strømmer, og lære det skolen satser på, og måske slet ikke har hørt om andet næsten.

  Hej Michael.

  Kan godt se jeg lige skulle have nævnt noget omkring dette.

  Men jeg kan fortælle dig efter min viden fra andre, og mig selv, at vi praktikanter har brugt stor set alle andre tænkelig energiberegnings programmer, end BE10. Det er en kombination af mange kommuner har et bestemt program de skal have som dokumentation, og har ikke været BE10 i vores situation. Dog vil jeg så også sige der ikke er så mange der har haft meget berøring med dette. Men dem har har, har fx brugt B-zim, og Rockwool energi.

  Men eftersom der ikke har været i berøring med energi, så vil jeg ikke påstå det overhovedet ikke bliver brugt, og kan kun fortælle hvad jeg ved fra min årgang. Det kunne være interresant og høre fra de praktikanter som er ude nu, og de har en helt andet erfaring.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: