Kan man lave spændende præsentationsvideoer i Revit?

Der går til tider en debat om præsentationsmateriale skal igennem photoshop møllen, før det kan præsenteres for en bygherre.
Nogle mener at det giver et bedre billede af projektet, imens nogle mener at det kun er penge ud af vinduet.

En god kollega har taget denne udfordring op og forsøgt sig med at lave en præsentationsvideo af et ældre Revit projekt vi havde til at ligge på fællesdrevet.
Præsentationsvideoen er kun udarbejdet i Revit og efterfølgende klippet sammen med iMovie.

Men tag at se videoen og smid en lille kommentar afsted hvis i er enige eller for den sags skyld uenige i at man kan lave præsentationsvideoer i Revit.

/Kenneth Højbjerg
Mail: kenneth.hoejbjerg@gmail.com
LinkedIn: Klik her

Advertisement

15 Responses to Kan man lave spændende præsentationsvideoer i Revit?

 1. Michael René Jensen says:

  Hej Kenneth

  Personligt kan jeg ikke se hvad der skulle være i vejen for at lave lidt tekst og grafik som vist i eksemplet. En øvet hånd, ville det ikke tage lang tid, så det kan umuligt være det økonomiske aspekt.

  Der hvor jeg kan se et problem, er hvis man bevæger sig lidt ud over hvad revit kan præstere med renderinger. Der kan tid og økonomi godt blive en faktor, og et spørgsmål om det egentlig kan betale sig.

  Men der arbejdes med mere foto realistiske renderinger i branchen, dog ikke tit man ser det i Danmark.

  Men du har da ret, man kan hurtig få en præsentation til at se meget mere spændende ud, ved hjælp af feks. et billedbehandlingsprogram som photoshop.

  Adobe pakken (Photoshop, Illustrator og Indesign) burde være et must have, for alle arkitekt virksomheder, om der så er mange bygningskonstruktøre som vil komme til at arbejde med det, tvivler jeg måske mere på, men har man lysten og interessen, er det bare at gå i gang 🙂

  • Kenneth Højbjerg says:

   Hej Michael.

   Der er skam intet i vejen med at lave “lidt tekst og grafik”, og en øvet hånd bruger måske ikke lang tid på det.
   Men prøv at køre det op i et større skala til eksempelvis en hel byggesags konkurrence præsentation, hvor selv en øvet hånd skal bruge lang tid.

   Hele humlen i dette indlæg er at der stadig er alt for mange virksomheder der udarbejder 3D modeller –> smider dem over i 2-3 eksterne programmer og giver grafisk layout –> for til sidst at smide deres første model ud, da den slet ikke er korrekt sat op.
   Der bliver spildt alt for mange penge på jorden ved at der skal bruges ekstra programmer og ressourcer til noget som mest af alt i min verden ses som et mellemled.

   Hvis flere begyndte at se muligheden i at få modelleret modellen korrekt op fra start af og så udnytte renderings mulighederne i selve projekterings-programmet.
   Se så ville det give gevinst 🙂

   • Michael René Jensen says:

    Syntes at modellere en model op rigtigt, er lidt malplaceret i en diskussion om man skal bruge andre programmer end det man modellere i.

    Det giver jo det samme, om man modellere og rendere i et program eller ik, hvis nu man ikke modellere rigtigt og skal bruge tid og penge på at modellere om igen…..

   • Kenneth Højbjerg says:

    Nej det er tværtimod super relevant!
    Der bliver lige pt brugt ekstra programmer for at kompensere for dårlig opbygning af modellens visuelle udseende.

    Hvis modellen var mere korrekt fra start af, så var den først og fremmest nemmere at lave god præsentations materiale ud af, samt videre projektering også ville blive betydeligt nemmere og komme igang med, da man ikke skulle starte ny model op.

    Den video jeg lagde op, skulle netop vise at god modellering og visuel sammensætning sagtens kunne gå hånd i hånd, frem for den måde mange sværger til i dag.

   • Michael René Jensen says:

    Måske jeg bare ikke forstår hvad du mener. Har aldrig hørt om man modellere i andet end et program.

    Alt det man laver i andre programmer, er alt andet end modellering.

    Hvis du laver en model i Revit og rendere den i 3dsmax, så ville man aldrig ændre på selve modelleringen i 3dsmax, det ville man gøre i Revit. Feks. hvis et vindue skulle være større.

    Men om nogen gør det, tør jeg ikke sige, hvis det er tilfælde, så ja, så virker det lidt tåbeligt.

    3dsmax kunne feks. bruges til mapping, textures, lyssætning osv. som intet har med modelleringen at gøre, men ren visuelt.

   • Kenneth Højbjerg says:

    Nej man modellere helst kun i et program, men typisk er den første model til konkurrence materialet så ringe sat op og snydt med overalt, at den ikke kan bruges til direkte rendering og dermed bruges ekstra programmer så som photoshop, 3ds osv. til at give den ønskede effekt.

    Dermed kan modellen heller ikke bruges til videre projektering. = dårlig opstart.

    Obs!
    Det er ikke unormalt at optegne første model i skethup eller rhino og så opstarte ny model i Revit senere.

   • Michael René Jensen says:

    Tror jeg har misforstået dig Kenneth fra starten af, hvis jeg har forstået dig ret nu, så er jeg helt enig.

    Det klart man kan lige så godt holde modelleringen i alle faser i samme program.

   • Kenneth Højbjerg says:

    Åh okay 🙂
    Du gik på 2. Semester ikke? For så er i også først lige blevet introduceret for BIM konceptet og kender lige 2% af hvad Revit kan.

    Men det skjulte budskab med videoen er at vise man ikke behøver at starte en model op i sketchup/rhino for at lave præsentationsmateriale for derefter at køre alle mulige grafiske programmer ind over bagefter.

    Og at man sagtens kan lave en præsentationsmodel i Revit der KAN arbejdes videre på i stedet for at blive skrottet:-)

   • Michael René Jensen says:

    Jo jeg går på 2 semester, men har dog arbejdet i branchen siden 2003 hos arkitekter og entreprenør, som Teknisk designer.

    Så kender branchen, men lige Revit kender jeg ikke specielt meget, da jeg aldrig har arbejdet med det, men er i læringsprocessen, hvad det angår.

    Men om man bruger Revit eller Architectual, så ville jeg aldrig modellere i andet end det samme program alle faser igennem.

    Jeg ved ikke om du var til det “møde” sidste semester, da der var Digitale Dage på UCN. Hvor et svensk arkitekt firma snakkede om BIM. Der viste de lidt af hvordan deres arbejdsprocess var, de brugte dog Archicad, og modellerede i det program lige fra starten af. De bruge heller ikke andre programmer til modellering.

    Det var ret spændende at se.

   • Michael René Jensen says:

    Hvis du ikke var der, så ved jeg der blev optaget video, jeg mener de sagde at videoen skulle bruges til noget samarbejde ucn har i Vietnam. Så måske nogen ligger inde med videoen på skolen, hvis det har interesse.

   • Kenneth Højbjerg says:

    Hej igen Michael.

    Undskyld det sene svar.
    Der har været ret så travlt på tegnestuen for tiden 🙂

    Tegnestuerne modellere skam også kun i et program når modellen skal op at stå til projektering.
    Men oftest så står der en tidligere model fra konkurrence fasen af, som for nogle er udarbejdet i et andet program der efter deres mening kan meget mere grafisk tungt arbejde.

    Dem som så er igang med Archicad eller Revit, er så småt begyndt at ideen i at tegne konkurrence modellen op i samme program som skal bruges til videre projektering, men desværre så rykker de den model ind over en masse ekstra programmer, der jo er en ekstra udgift, hvis selve modelleringsprogrammet kan det samme.

    Det er her problematikken indtræder i mit lille univers. Og det som denne video skulle vise, at man ikke behøver at tænke på andre programmer osv. hvis man ligger kræfterne i at lære sit projekteringsprogram at kende.

    Jeg have desværre ikke tid til at se så mange foredrag under DDD2012, da jeg styrede slagets gang ved Case B 🙂
    Men har godtnok set de forskellige videoer fra DDD2012.

    /Kenneth Højbjerg

 2. a says:

  Her er en video lavet udelukkende med Revit, og cloud rendering.
  Døm selv..

  /Andreas Bjerregaard

  • Kenneth Højbjerg says:

   Hej Andreas.

   Spændende video du har lagt op!
   Og godt at se renderingsmulighederne i projekteringsprogrammerne kan bruges til noget så flot 🙂

 3. Jacob Klit Christensen says:

  Til dem som eventuelt har Autodesk Building Design Suite på deres arbejde, så er her endnu et “alternativ” til renderinger.

  Skal lige sige jeg overhovedet ikke har prøvet det, så har slet ikke noget erfaring ed om det er smart eller uduligt. Men kunne være spændende og høre om der var nogen der havde prøvet dette?

  Dbh.
  Jacob Klit Christensen

 4. Tue Kappel says:

  Her er et fint indlæg, der handler om, hvorfor man skal passe meget på med at sætte sin projekteringsmodel op, så at den også kan renderes i højt detaljerings-niveau. Hvis man modellerer sine families og sit projekt med henblik på visualisering, ender man ud med et alt for højt detaljeringsniveau, som vil gøre større projekter ekstremt tunge.
  Det kræver nøje styring, som gennemgået i indlægget:
  http://practicalbim.blogspot.com.au/2012/10/too-much-detail-why-is-my-computer-so.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: